A22 Limoges 02-06-2017

Luit(jen) Stel Drieborg, bijt spits af met puike overwinning vanaf Limoges

Het was de weduwnaar NL 13-4724331 die met 60 km per uur om 11.14.29 uur werd geklokt op een afstand van 917 km. Luitjen Stel, veekoopman van beroep is geen onbekende in de duivensport. Vele successen mocht hij reeds op zijn indrukwekkende palmares bijschrijven. De prestaties zijn sinds Cor Roelofs de duiven mee verzorgd alleen nog maar beter geworden. Als veekoopman is Luit veel bij de weg en maakt hij lange dagen. De verzorging van de duiven schoot er dan wel eens bij in. Cor Roelofs zelf is geen duivenman maar met de aanwijzingen van Luit gaat het dus prima en is dat te zien op de uitslag. Ze hadden voor Limoges 19 ingekorfd en spelen er 6 in de prijzen 1-3-15-20-23 en 29 tegen 117 duiven in de fondclub, en tegen 257 duiven 4-20-23-30-41 en 50.

De duiven waar mee gevlogen wordt zijn veelal duiven van liefhebbers uit de omgeving en vereniging (De Olle Witte) waar Luit tevens de voorzitter is. Zo zijn daar Nellie en Arjan Bruinenberg, Bob Visser, en niet te vergeten Jan Schuitema. Van deze laatste liefhebber heeft Luit nog de ouderwetse Wanroys, die in kruising met duiven van voornoemde liefhebbers het geweldig doen. De duiven zijn gehuisvest op wat donkere hokken en doet het een beetje denken aan de oorsprong van de duiven die holenbroeders waren.

Qua verzorging en medisch is er weinig spectaculairs te melden, de duiven krijgen in de winter een paratyfus kuur van 3 weken en een geel kuurtje tijdens het broeden, en dat is het. Gevoerd wordt er met Jan Keen light en Garvo 4000. We gaan in de toekomst nog veel van deze no-nonsense man horen.

E.B. jr.