A24 St. Vincent 16-06-2017

Zaterdag 17 juni om 16.40.06 uur landde met een snelheid van 931 meter per minuut de NL 01-4701264 op de klep bij Henk Jansen. De duif had daarmee 1223 km afgelegd. Ze werd daardoor 1e in de CC-OG tegen 64.duiven, 3e in Afdeling 10 tegen 156 duiven, en als laatste 11e in sector 4 tegen 1000 duiven. Deze duivin ging voor de 9e keer naar de overnacht en vloog 8x prijs, ze werd gespeeld op een jong van 7 dagen. Henk had voor St. Vincent 4 duiven ingemand en zijn 2e duif werd om 18.27.43 uur geconstateerd en had daarmee 2 van de 4 in de prijzen.

Ook Henk was in het verleden een programma speler maar door lichamelijk klachten ging hij over naar het overnacht spel. In 2010 werden alle programma duiven verkocht en werden er duiven van o.a. Bennie Homma, Gebr. Limburg, Jelle Jellema, Henri Hoeks, Cor van der Ploeg en niet te vergeten Ton van der Walle aangeschaft. Van deze duiven is daardoor een mooie mix ontstaan. Henk zegt dan ook als men hem vraagt wat voor soort duiven hij heeft, dat het Jansen duiven zijn!

In januari wordt er een planning gemaakt welke duiven waar heen gaan. Als africhting gaan de duiven met het gewone programma mee, behalve de dagfond, deze wordt gemeden i.v.m. besmettingsgevaar, omdat de duiven 2 nachten in de mand zitten. In maart wordt er gekoppeld en krijgen de duiven een 6 daagse geelkuur en dat is het. Voeren is ook zo’n zaak, gewoon volle bak. Het jonge duivenspel is bijzaak en wordt beschouwd als een leerproces zonder veel poespas.

Het grootste probleem waar ook Henk mee te maken heeft zijn de roofvogels, de hokken grenzen aan het natuurgebied. Er zijn reeds 15 stuks ten prooi gevallen aan deze kromsnavels.

Ik was te gast bij een sympathieke liefhebber die zijn hart aan het fondspel heeft verpand en daar op een positieve manier mee bezig is en uitdraagt.

Henk, namens het CC bestuur van harte gefeliciteerd.

E.B. jr.