A25 Ruffec 23-06-2017

Harrie Koning Beerta wint Ruffec 23 juni 2017

Het zal rond 4 uur in de ochtend zijn geweest dat Harrie even naar het toilet moest. Zijn blik werd afgeleid door een duif die op de nok van het jonge duivenhok zat. Harrie was zich niet zeker of het een duif van Ruffec was, doch na wat geroep kwam de duif naar het hok waar hij thuis hoorde. Hij werd geconstateerd om 4.16.35 uur, goed voor de 1e prijs in de CC-OG en 4e in Afdeling 10 tegen 541 duiven en bovendien 14e in sector 4  tegen 3531 duiven. Het was het frêle doffertje de NL 15-4774014 (soort Darwinkel, Homma, Hoeks) die bij z’n eerste overnacht vlucht liet zien dat hij uit het goede hout is gesneden.

De duiven krijgen een goede opleiding alvorens ze aan het grote werk beginnen. Als africhting gaan de duiven mee op de vitesse en de midfond vluchten, maar nooit vanwege besmetting op de dagfond (2 nachten mand). De duiven waar mee gevlogen wordt komen in de meeste gevallen van een aantal vrienden, o.a.  van Henk Jansen en Ton van der Walle. Harrie maakt momenteel een vervelende periode door, maar hij krijgt veel steun van zijn grote vriend Henk Jansen.

Ook als programmaspeler kende Harrie grote successen, vooral met de dagfond kende hij geweldige successen. Zijn 023 (soort Günther Prange, ringloze) was een superduif, deze was in de competitie WHZB 2e beste fondduif. Hij speelde in 1 jaar 3x een eerste NPO op de dagfond in Afdeling 10, door de grote druk die het programmaspel met zich mee brengt werd in 2011 besloten om over te stappen naar het marathonspel, en niet zonder succes.

Ik was op bezoek bij een fijne rustige duivenliefhebber, namens het bestuur CC-OG van harte beterschap en geniet van deze prachtige prestatie.

E.B. jr