E29 Chateauroux 22-07-201

Eppe Bodde jr. wint met overmacht Chateauroux

Zaterdag 22 juli was de laatste dagfondvlucht vanuit Chateauroux! Gelost werd er om 7.25 uur met een meest zuidenwind. Het betreft een nationale vlucht, dus alle liefhebbers met een NPO-lidnummer mogen op deze wedvlucht inkorven. Dit betekend ook meteen dat de onderlinge afstandsverschillen enorm groot zijn. Tussen de kortste en langste afstanden loopt het verschil op tot rond de 300 kilometer. De kans op een nationale overwinning is derhalve voor de liefhebbers op de langste afstanden nihil te noemen.

Historie op deze 22ste juli 2017 werd geschreven door niemand minder dan Eppe Bodde jr. Hij won met zijn jaarling doffer NL-1825881 op een afstand van 800 km met grote overmacht deze titanenstrijd! Deze doffer bewees eerder over bijzonder kwaliteiten te beschikken, ook op Sens liet hij een topklassering zien. In de loop der jaren zijn er al legio reportages over deze 68 jarige ” “mirakelman” uit Sodom geschreven. Het is daarom niet alleen voor mij, maar voor iedere schrijver ondoenlijk om nog met opzienbarende onthullingen te komen over zijn aanloop naar de top. De naam Bodde is verweven met de duivensport, zo was Bodde sr. niet alleen de vader van Eppe maar ook zijn leermeester.            

Afstammingen
Al op jeugdige leeftijd haalde Eppe duiven bij niemand minder dan Jos de Klak. En alle duivenmelkers weten, wie daar duiven haalde, kon er bijna zeker van zijn dat het goeie waren. Vele topduiven uit dit soort zagen dan ook het levenslicht in Winschoten. Maar niet alleen uit de lijnen van “De Klak” kwamen topvliegers, ook de befaamde broer van de “Jonker doffer” vloog geweldig en bracht vele topduiven voort. En al resulteerde dit in talrijke kampioenschappen, het neerzetten van topuitslagen en teletekstnoteringen blijft voor Eppe een wekelijkse streven.

Eppe is voorzitter en medeoprichter van de huidige CC-OG.

Tot zover het relaas van een grootmeester in de duivensport.

Namens de CC-OG gefeliciteerd veurzitter uut Sodom

J.B.