J34 en X34 De Meern

Harrie Oving & Zn winnen dubbelslag De Meern

Zaterdag 26 augustus stond in het teken van de vierde jonge duivenvlucht van dit seizoen. Het werd geen Gennep, de lossingscommissie besloot reeds op vrijdag om uit te wijken naar De Meern, een dorp nabij Utrecht. De lossingscommissie is hiertoe bevoegd. Het is hun taak en verantwoordelijkheid om zonder belemmeringen beslissingen te nemen die de risico’s op een desastreuze vlucht tot een minimum beperken. Daarentegen is het ook gerechtvaardigd om incidenteel kanttekeningen te plaatsen bij de voorbarigheid om op vrijdag reeds kenbaar te maken dat er uitgeweken wordt naar een ander lossingsstation.

Het werd dus De Meern waar het startschot om 9.30 uur viel. De aanwezige mist en nevel trok snel op, en met een veranderlijke wind werden er 4250 jonge en 469 oude duiven gelost. Het werd een vlucht met een wisselvallig verloop. Bij de meeste liefhebbers vielen ’s avonds nog verliezen te noteren. De CC-OG kende een dubbele winnaar, zowel met de oude als de jonge duiven was het Harrie Oving & Zn uit Borger die met de zege ging strijken. Met de jonge garde wist hij zelfs een 1e en een 2e plek te behalen in de CC-OG!

Deze topper uit Borger had bij het inkorven op vrijdag nog twijfels of zijn onverduisterde jongen nog welin staat zijn om in de kop van de uitslag te vliegen. Ik kan u verzekeren duivenmelkers: als Harrie Oving begint te klagen zijn de duiven in vorm!

Namens de CC-OG van harte gefeliciteerd met deze dubbele overwinning!

J.B.