X37 Asse-Zellik 16-09-2017

Comb. Mensinga TVM wint X-vlucht Asse-Zellik

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden. Veel liefhebbers die hun jonge garde niet verduisterd hebben krijgen het nog moeilijk genoeg om de eindstreep volgende week op Quiévrain te halen. Zaterdag 16 september werd er om 12 uur vanuit het Belgische Asse-Zellik gelost. Ondanks een groot regengebied boven de vlieglijn kwamen de duiven wonderwel goed naar huis. Dat de duiven goed ingevlogen zijn speelt hierbij zeker een rol.

De winnaar(s)
De combinatie Mensinga TVM uit Nieuw-Buinen wonnen met hun 2 jarige doffer de NL-1226948 de voorlaatste X-vlucht. De naam Mensinga is in het duivenwereldje een begrip. Wijlen Bertus Mensinga ontpopte zich als de schrik van het noorden met zijn zuivere “Klakken”! De oudere liefhebbers onder ons kunnen zich ongetwijfeld nog herinneren hoe geweldig hij presteerde op de Vitesse en midfondvluchten. Bij TVM vloeit nog steeds het zuivere “Klakbloed” door de aderen van hun bestand.

De combinatie TVM is lid van PV de Kanaalstreek uit Tweede Exloërmond. Ondanks hun gedrevenheid om te willen winnen op iedere afstand, willen ze hun grenzen verleggen en hun pijlen meer gaan richten op de fond! Daarnaast zal ook gewoon het programma binnen de afdeling 10 worden afgewerkt. Door het afhaken van een combinatie-lid (dhr. Veen) zal Mensinga TVM in de toekomst in afgeslankte vorm verder gaan. Ook zoon Robbert heeft het ouderlijk huis inmiddels verlaten, hij heeft zich samen met zijn vriendin als zelfstandig lid aangemeld bij de Pv De Kanaalstreek. Ondanks dit is besloten dat de naam Mensinga TVM blijft bestaan.

Ondanks een wat wisselvallige start van het seizoen 2017 wisten de mannen aan het Zuiderdiep in Buunermond zich sterk te revancheren in de strijd om de hoogste podiumplaatsen.

Medisch en spelsysteem
Gedurende het seizoen wordt er gespeeld op dubbelweduwschap. Als het seizoen ten einde loopt zoals nu worden de duiven op nestspel uitgetest. Ook medisch gezien wordt het simpel gehouden, alleen bij aantoonbare ziekteverschijnselen wordt er ingegrepen.

Mannen van harte proficiat namens de CC-OG.

JB