M30 Meer 29-07-2017

Eppe Bodde zegeviert ook op de laatste midfondvlucht

Zaterdag 29 juli jl. was de laatste midfondvlucht van het seizoen. De weersomstandigheden waren dusdanig dat de lossingscommissie al vroegtijdig aangaf dat de duiven gelost zouden worden in Meer. Op zich een verstandig besluit, na enige tijd wachten in de morgen werden de duiven om 13.30 uur gelost. En dat het een snelle vlucht zou worden was te verwachten met een ZW-wind.

Bij E. Bodde in Winschoten was het weer raak. Net als een week eerder viel hier de vroegste duif,  en niet alleen in de vereniging en de CC-OG werd deze duif eerste, maar ook in afdeling 10. Dat deze man met duiven om kan gaan is wel duidelijk, gezien zijn staat van dienst en wat hij heeft bereikt in de duivensport. Wat deze man ook siert is dat hij ook andere leden graag van een goed advies wil voorzien. En als een jeugdlid bij hem aanklopt, zal deze nooit met lege handen huiswaarts keren. Dat maakt deze kampioen alleen nog maar groter.

De winnende duif van afgelopen zaterdag is een 100% Klak duif. Deze duiven zijn nog in ruime mate aanwezig op de hokken in Winschoten. Dat dit ras nog iedere week volop mee kan om de bovenste plaatsen van de uitslag zal u niet verbazen. Dit houdt in dat Eppe hier verder mee kweekt om het soort van (Jos Klak) in stand te houden. We zullen nog vaak de naam van Eppe Bodde tegenkomen in de bovenste regionen van de uitslag. Zijn lijfspreuk luidt: van niets komt niets.

De eerste plaats is deze groot kampioen van harte gegund.

Namens het bestuur van CC-OG, van harte gefeliciteerd.

AvV