J31 Zutphen 05-08-2017

Gerald Ensing rolt Zutphen op!

Op 5 augustus was het eindelijk zover! Door menig liefhebber werd reikhalzend uitgekeken naar de start met de jonge duiven. Een aantal weken later dan menigeen gewend was de laatst jaren. De doelstelling erachter is om de verliezen van de jonge duiven zoveel mogelijk in te dammen. Wie zonder kleerscheuren de opleervluchten en de coli-uitbraken heeft doorstaan werd dus in de gelegenheid gesteld om op vrijdag 4 augustus in te korven voor de eerste officiële jonge duivenvlucht in vanuit Zutphen.

De weersomstandigheden waren zaterdag op de lossingsplaats niet optimaal. Derhalve werd besloten om tot diep in de namiddag te wachten of er eventueel nog gelost kon worden. Een goede beslissing bleek achteraf. Het startschot viel om 15.05 uur, en met een matige zuidwesten wind werden de 15.453 duiven in Zutphen gelost. Het was Gerald Ensing uit Valthe die weer domineerde met de jonge duiven. Met een snelheid van 1398 m/pm viel hier de vroegste duif in de afdeling rayon 1 t/m 4. De concurrentie werd verpulverd en niemand kon Gerald Ensing ervan weerhouden om er een onemanshow van te maken! Maar liefst alle drie podiumplaatsen werden opgeëist door de jonge-duivenspecialist uit Valthe. Met 42 jonge duiven in de strijd wisten er zich maar liefst 23 in de prijzen te vliegen, waarvan 5 met een teletekst notering. Een prestatie van formaat.

De duivensport mag men daar aan de Hoofdstraat in Valthe kwalificeren in het rijtje van familiesport. Zo werd ook zoon Kyan dit jaar jeugdlid bij PV de Kanaalstreek te Tweede Exloërmond. En ook hij mag na zijn debuut op Zutphen terugkijken op een tevreden weekend!

Namens de CC-OG gefeliciteerd.

J.B.