V15 Duiven 15-04-2017

Joop Strootman uit Bourtange wint de eerste wedstrijd van de C.C.O.G.

Op zaterdag 15 april begonnen in onze afdeling 10.735 duiven aan hun eerste wedstrijd van het jaar vanuit Duiven. In de C.C.O.G. werden in totaal 3.046 duiven ingekorfd. Ze werden gelost met een stevige wind uit het Noordwesten.

Joop heeft het enkele jaren rustig aan gedaan met de duiven, in deze periode speelde hij op de meerdaagse fond. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd besloot hij om zijn oude liefde ” het programmaspel” weer op te pakken. Hij ging daarvoor op zoek naar geschikte duiven, deze vond hij bij een aantal Belgische tophokken. In 2016 kweekte hij uit deze duiven de eerste jongen. Deze zijn vorig jaar onverduisterd ingespeeld op de vluchten voor de jonge duiven en op enkele natourvluchten.

Joop speelt alleen met doffers, hij korfde op de vlucht vanuit Duiven al zijn duiven in (16 stuks). Hij had ze voor het seizoen samen met zijn duivenvriend Hans Cordes goed opgeleerd. De doffers worden gevoerd met Joop zijn eigen mengelingen van het merk Turbo Sprint. Hij voert ze traditioneel op met in het begin een lichte mengeling met veel gerst en paddy. Op het eind van de week krijgen ze vliegmengeling maar nooit in overdaad.

De winnende duif, een mooie vale doffer, behaalde een snelheid van 1499 mpm en was tevens de snelste van de totale lossing van 10.735 duiven. In totaal speelden 9 van de 16 doffers hun prijs. Joop heeft met zijn nieuwe Belgische duiven meteen een goede start gemaakt. Een mooie winnaar van deze eerste vlucht!