V16 Deurne 22-04-2017

Sportvrienden, vandaag stel ik u voor aan de Gebroeders Bolk, bestaande uit Hendrik (69) Harm (66) en Jan (54). En dan is daar nog Jacob deze speelt op eigen erf en is herintreder. De taak verdeling is als volgt: Hendrik verzorgt de kwekers, Harm verzorgt de weduwnaars met hand en spandiensten van Hendrik. Een niet onbelangrijke schakel is broer Jan deze doet de volledige administratie.

Was de wedvlucht van Duiven, met een 8e en 20e tegen 10735 medestrijders een generale, een week later op Deurne was het een grandioze première met de 1e, 3e, 7e etc. etc. tegen 11604 duiven, het was hun weduwman met ring nummer NL 13-4730362. Deze doffer was niet aan zijn proefstuk gewaagt, de krachtpatser speelde vorig jaar (2016) 3x een eerste in de vereniging. De broers werden volledig verast door de doffer, ze hadden de duiven nog niet verwacht en zaten aan de koffie toen pats de doffer op de klep viel.

Het soort komt van Anton Ruitenberg uit de lijn van “De wondere Dirk”. Wat deze duif zelf heeft gepresteerd en vervolgens heeft voortgebracht is ongelofelijk. Van moeders kant komt de overwinnaar uit een duif van Braad de Joode, ook niet de eerste de beste zou ik zeggen. Dit alles was genoeg om deze super doffer voort te brengen. De gebroeders spelen het klassieke weduwschap met doffers. De duivinnen zijn altijd thuis en worden gespeeld op de natour. Het spelsoort wat de broers het liefst spelen is de Vitesse en de Midfond, al is het de bedoeling om zich in de toekomst ook meer bezig te gaan houden met de Dagfond. Het jonge duivenspel is een beetje bijzaak.

Gevoerd word er bij de broers met Versele-Laga Black-Label met zwarte maïs en beginnen voor in de week met Gerry plus, verder niet te veel poespas. Regelmaat, goede duiven en idem hok, dat is het geheim. Duivenmelker ben je zeven dagen in de week en 52 weken per jaar. De overwinning ging letterlijk en figuurlijk naar 3 fanatieke liefhebbers. Het moge duidelijk zijn dat dit niet de laatste overwinning zal zijn.

EB