X32 Duiven 13-08-2017

Lukas Tammenga & Zn. winnen X-vlucht vanuit Duiven

De tweede X-vlucht van dit seizoen was een bijzondere vlucht. Op donderdag had de lossingscommissie Afd. 10 al aangegeven dat er op zaterdag ingekorfd zou worden. Op basis van de weersvooruitzichten en met de kennis achteraf een verstandige beslissing. Op de zondagmorgen eerst nog regen, en dus moest er gewacht worden op de beloofde opklaringen. En die kwamen er, om 11 uur gingen de kleppen open voor de 519 duiven die in concours waren van de CC-OG.

Lukas Tammenga & Zn. uit Nieuw-Buinen gingen de strijd aan met 16 duiven en wonnen op een glorieuze wijze. Het was hun jaarling duivinnetje met ringnummer NL-1351428 die zich met een snelheid van ruim 1299 m/pm losmaakte van haar concurrenten.

De familie Tammenga & Zn. zijn geen onbekenden in het duivenwereldje. Lukas heeft zijn hele leven lang duiven en is er dus groot mee geworden. Op de hokken bevinden zich hoofdzakelijk bloedlijnen van v/d Merwe en Gaby Vandenabeele. Wie de uitslagen erop napluist komt de naam Tammenga en Zn. regelmatig tegen. De hele familie is begaan met de duivensport. Binnen de vereniging van PV de Kanaalstreek is het hele gezin ruim vertegenwoordigd in het verrichten van diverse werkzaamheden. Grote klasse!

Spelmethode / medisch
In tegenstelling tot de meesten onder ons wordt hier nog het oude nestspel vereerd. Beide geslachten worden gespeeld, terwijl het de duivinnen zijn die het vaakst vertegenwoordigd zijn in de strijd om de hoogste regionen. De jonge duiven worden half verduisterd, dat wil zeggen dat er een wit laken voor de ramen hangt. Vanaf de langste dag wordt er bijgelicht. Lukas is geen man van de medicijnen, met uitzondering van ernstige ziektes worden er geen medicijnen aan de duiven verstrekt.

We hebben hier te maken met een duivengezin die in de toekomst nog voor veel meer verrassingen kan zorgen. Ik wens jullie daarbij veel succes, en zal de familie Tammenga daar in Buundermond met grote belangstelling blijven volgen!

Namens de CC-OG gefeliciteerd.

J.B.