J32 Duiven 13-08-2017

Gebr. Jager winnen wedvlucht Duiven 12-08- 2017

De vlucht die een dag later werd gehouden, mede door een goed en doordacht besluit van onze bestuurders van de afdeling. De duiven werden om 11.00 uur gelost bij goed vliegweer. Mooi helder weer en hier en daar wat blauw aan de hemel. Een vlucht voor de jonge duiven die niet moeilijk te volbrengen was, wat later ook wel bleek. Het was gelukkig beter als bij de eerste jonge duivenvlucht, toen veel duiven dezelfde dag hun thuisbasis nog niet hadden teruggevonden.

Er waren 119 deelnemers en 3421 duiven in concours bij de CC-OG. De eerste en dus de snelste duif viel bij de Gebr. Jager in Blijham, deze duif maakte een snelheid van 1319 m/pm. De Gebr. Jager bestaan uit de broers Jelke en Gerben. Jelke verzorgt de vliegploeg in Blijham, terwijl Gerben in Marum de kwekers beheert. De gebroeders Jager zijn geen onbekenden hier in de omgeving. De laatste jaren zijn er goede resultaten geboekt. Deze tweede jonge duivenvlucht werden er 46 duiven ingekorfd, en bij het sluiten van de klok vielen er hier 13 van in de prijzen.

Dat we nog veel meer van deze broers zullen horen en lezen zal duidelijk zijn. Met hun grote passie en kennis van de huidige moderne duivensport zullen topresultaten niet uitblijven.

Jelke en Gerben proficiat met het resultaat van afgelopen zaterdag.

Namens het bestuur van de CC-OG van harte gefeliciteerd.

AvV