E25 Tilburg 25-06-2017

Gerald Ensing winnaar “fondvlucht” Tilburg

Op 25 juli stond Sens als derde fondvlucht op het programma. Gelost werd er echter niet in het Franse Sens, maar in het Brabantse Tilburg! Al vroeg op zaterdagmorgen werd duidelijk dat er door de weersomstandigheden niet in Frankrijk gelost kon worden. Men besloot dezelfde dag nog terug te gaan naar Tilburg. Formeel gezien is er qua afstand uiteraard geen sprake van een fondvlucht. Ondanks dat maakte het afdelingsbestuur bekend dat de vlucht vanuit Tilburg aangemerkt zal worden als zijnde een fondvlucht.

Grote winnaar deze dag werd de 37 jarige Gerald Ensing uit Valthe. Met slechts drie duiven mee wist hij een 100% score te behalen. Een prestatie van formaat. Hij klokte zijn NL-4769832 als eerste met een snelheid van 1482 m/pm. De winnende doffer die op weduwschap werd gespeeld komt uit een kruising Kroeze Helmholt / Meringa x Fré Meier. Deze doffer verdwaalde vorig jaar op een regenvlucht vanuit Nanteuil Le Haudouin en werd opgevangen in Sneek. De duif werd uiteraard direct opgehaald en herstelde uitstekend van zijn algehele malaise.

Gerald kwam door opa Bolk (moederskant) en andere duivenmelkers uit de familie reeds op 9 jarige leeftijd in aanraking met de duivensport. In het prille begin was het vallen en opstaan, maar gaandeweg kwamen de successen en wist hij zich te ontpoppen als een specialist op vluchten tot 600 km. Gerald is lid van PV de Kanaalstreek uit Tweede Exloërmond en is tevens voorzitter van deze vereniging. Ook stond hij aan de wieg tijdens de fusieactiviteiten om de verenigingen uit omliggende dorpen samen te voegen tot één grote club, het huidige PV de Kanaalstreek!

Verzorging / medisch
De duiven gaan 1 keer per dag los, zonder verplichte training. Ook op het medisch vlak wordt het simpel gehouden. Voor het vliegseizoen een geelkuur, en na de wedvlucht gaat er knoflook in het water.

Namens de CC-OG gefeliciteerd.

J.B.