M26 De Meern 01-07-2017

Jo Suk winnaar De Meern

We schrijven zaterdag 1 juli, op het vliegprogramma stond Quiévrain als 5e midfondvlucht. Door slechte weersvooruitzichten werd al snel duidelijk dat een lossing in Frankrijk niet haalbaar zou zijn. Het afdelingsbestuur besloot reeds op vrijdag om naar Tilburg uit te wijken. Helaas bleek dat, door de vele (mot)regenval en laaghangende bewolking, er ook niet in Tilburg gelost kon worden. Op de buienradar was echter te zien dat de opklaringen vanaf de Noordzee Nederland langzaam binnen kwamen. Hierop besloot de lossingscommissie naar de westkant te gaan om de kans op een lossing te vergroten. Dit bleek een goede keus. Om 15.00 uur kon er eindelijk gelost worden in de De Meern, een dorpje nabij Utrecht.

De winnaar
De 74 jarige Jo Suk uit Tweede Exloërmond mocht zich de grote winnaar noemen van deze dag. Het was zijn jaarling duivin “NL-4786268” die maar liefst 30 m/pm los vloog op de concurrentie. Dergelijke verschillen in snelheid worden nog sporadisch gezien. En met 5040 duiven in concours wisten zich er 4 duiven van deze Jo Suk bij de eerste honderd te klasseren. Een topprestatie!

De duivensport werd in 1988 in de Anne de Vriesstraat op gang gebracht door zoon Bennie. Toen Bennie het vaderlijke huis verliet ging Jo in zijn eentje verder. En niet onverdienstelijk, wie de uitslagen napluist komt de naam van Jo altijd tegen in de voorste gelederen. Jo is een geboren Tweede Monder en is uiteraard lid van PV de Kanaalstreek uit dit dorp!

Gespeeld wordt er met doffers en duivinnen op weduwschap. Opmerkelijk is te noemen dat sommige duivinnen het moeten stellen zonder een vaste partner, en ondanks dat toch kopprijzen weten te vliegen.

Medisch
Medisch gezien wordt het simpel gehouden. De verplichte entingen tegen paramyxo worden nageleefd, en zo nodig wordt er tegen het geel gekuurd.

Verwacht mag worden dat we nog veel zullen horen van deze sympathieke melker uit Tweede Exloërmond.

Namens de CC-OG gefeliciteerd.

J.B