X31 Zutphen 05-08-2017

Jeugdlid Roy Ottens wint X-vlucht Zutphen

Naast de jonge duivenvlucht vanuit Zutphen stond er vanuit dit lossingsstation ook een vlucht met oude duiven op het programma. Ieder jaar weer blijkt hier nog genoeg animo voor te zijn. Het is zaterdag 5 augustus 2017 als om 15.05 uur 2289 duiven vanuit Zutphen gelost worden. Het was niemand minder dan de 13 jarige Roy Ottens uit Valthermond die met zijn jaarling doffertje NL-1081512 de overwinning voor zich opeiste. Een geweldige prestatie voor een jeugdlid, en met maar zes duiven wisten er zich vijf in de prijzen te vliegen. Geweldig. Roy beschikt over een kleine 30 duiven, inclusief de jongen. Gespeeld wordt er zowel met doffers als duivinnen.

Het hele gezin is in de ban van de duivensport. Naast Roy speelt ook zijn zus Stephanie met de duiven. In mei 2017 is Roy samen met de overige gezinsleden overgestapt naar PV De Kanaalstreek te Tweede Exloërmond. Ondanks zijn jonge leeftijd weet hij wat presteren is, vaak is hij samen met zus Stephanie in de top van de uitslagen te vinden. Voor de duivensport in zijn algemeenheid is het te hopen dat deze toekomstige kampioenen hun interesse in deze hobby niet verliezen.

Mede namens collega bestuurders van de CC-OG wil ik Roy en overige gezinsleden van harte feliciteren met dit prachtige resultaat.

En ga zo door !

J.B.