M19 Quievrain 13-05-2017

Zaterdag 13 mei werd vanuit Quiévrain de eerste midfond vlucht van het seizoen vervlogen. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet erg gunstig waren werd er toch om 7.30 uur gelost met een ZO-wind. Er heerste verbazing en verontwaardiging bij een groot deel van de liefhebbers, vrijdag laat werd bekend dat vanwege het ontbreken van de benodigde lossingsvergunning er weer eens gezamenlijk gelost zou worden met de zuid-groep. Ook de Friezen stonden in Quiévrain, hun duiven werden een kwartier vroeger gelost. Menig liefhebber aan de noordkant zal er de voorkeur aan geven om minimaal 30 minuten achter de Friezen aan te lossen!

Tijdens de aftrap voor de eerste midfond vlucht stonden er ruim 20.000 duiven van afdeling 10 op scherp om het luchtruim te kiezen. Tussen deze menigte zaten 2882 duiven die meetelden voor de verdeling van de prijzenpot binnen de CC-OG. Het werd een wisselvallige vlucht, gekenmerkt door plaatselijke plensbuien met onweer activiteiten. In sommige verenigingen waren concoursduren van meer dan een uur eerder regel dan uitzondering. De eerste duif in de CC-OG werd geklokt aan de Groot Akkersweg in Exloo door Harm Hulshof. Nog aan de koffie zittend was het de NL-4730432 die met een snelheid van 1673 m/pm totaal onverwacht op de klep viel. Deze 4 jarige doffer werd bekroond met een 1e plaats in de CC-OG en tevens met een prachtige 6e plaats in de afdeling 10. Een geweldige prestatie.

Duiven carrière

Het duivenbloed vloeit ook al jaren bij deze liefhebber door de aderen. Harm is halverwege de jaren 70 begonnen met de duivensport. Hij speelt nu alleen nog maar met de doffers. Het totale weduwschap moest hij mede door zijn drukke werkzaamheden laten varen. Harm is naast lid van de PV de Kanaalstreek uit Tweede Exloërmond ook actief als penningmeester binnen deze club.

Medisch

Ook op het medische vlak valt er weinig spectaculairs te schrijven. Af en toe een kuur tegen trichomoniasis en daarnaast uiteraard de verplichte inentingen tegen het paramyxo-virus!

Harm bedrijft zijn hobby met de nodige passie en eenvoud,  een combinatie die zo te zien garant kan staan voor een topuitslag. Ook staat hij in de duivenwereld bekend om zijn “uitschieters” in de uitslagen. Het was dan ook voor de concurrentie niet zo verwonderlijk dat er op zaterdag 13 mei weer een topuitslag aan zijn palmares is toegevoegd!

Namens de CC-OG nogmaals proficiat.

J.B