M20 Chimay 20-05-2017

Gebroeders Bolk winnen super-attractievlucht CC-OG !

De eerste grote attractievlucht na de oprichting van de CC-OG zal de geschiedenisboeken ingaan met een grandioze overwinning door de Gebroeders Bolk uit Tweede Exloërmond. Over deze liefhebbers uit Tweede Exloërmond is reeds uitvoerig geschreven. In de duivenwereld staan deze mannen bekend om hun vele overwinningen op zowel de vitesse als midfond.

Zaterdag 20 mei 2017 stond alweer in het teken van de tweede midfondvlucht, dit keer vanuit het Belgische Chimay. Gelost werd er om 9.35 uur met een aangegeven ZO-wind. Het werd een supersnelle vlucht met korte concoursduren. Met een snelheid van 1679 m/pm was het hun “523” die als een speer naar de klep dook. Deze 3 jarige doffer die hoofdzakelijk de bloedlijnen van Gaby Vandenabeele vertegenwoordigd is door zijn zegereeks met eer de vaandeldrager van het hok. Tegen een ijzersterke concurrentie wist deze klasbak niet alleen de super-attractievlucht van de CC-OG te winnen, ook een 7e tegen 10.648 duiven, een 8e tegen 11.278 duiven en een 162e tegen 11.492 duiven kunnen dit seizoen reeds op het conto van deze doffer worden bijgeschreven.

Of de “NL-14-4753523” zijn zegereeks kan voortzetten is altijd afwachten. In de duivensport gaan vreugde en teleurstelling hand in hand. Dat neemt niet weg dat de mannen uit Tweede Exloërmond met hun inzet alles zullen proberen om de concurrentie op afstand te houden.

Namens de OG-CC proficiat.

EB