M24 Vervins 17-06-2017

Gebr. Bolk opnieuw oppermachtig

Het is maandagmorgen en ook nu weer reis ik af naar de Gebr. Bolk in het langgerekte dorp Tweede Exloërmond. Deze liefhebbers klokten voor de 3e keer dit seizoen de snelste duif in zowel de CC-OG als ook in de afdeling 10. Op het programma van zaterdag 17 juni stond Vervins, inmiddels de 4e midfondvlucht van dit seizoen. Door laaghangende bewolking kon er niet eerder dan 11.45 uur gelost worden. Het werd dan ook een pittige vlucht met ’s avonds nog redelijk veel achterblijvers. Op een afstand van ruim 402 km en met een snelheid van 1268 mp/m vielen 2 doffers van de mannen uit de Middenlaan tegelijk op de klep. Beide doffers zijn broers van elkaar en komen uit hun befaamde kweekkoppel van Vandenabeele. Dit super kweekkoppel bracht al meerdere topvliegers groot, ook de “523”, de winnaar op Chimay is een volle broer van de nummers 1 en 2 op Vervins.

Kweekhistorie
In de jaren 90 werd het roer omgegooid. De mannen haalden rechtstreekse duiven uit de beste lijnen van A.J van Dam uit Hattembroek! Vanaf dat moment ging het bergopwaarts, dit resulteerde meteen in het winnen van vele kopprijzen op afdelingsniveau. Ook werd op aandringen van mede sportvrienden destijds de overnachtfond uitgeprobeerd. Dit werd echter geen succes, resultaten bleven uit en het lange wachten op de duiven is aan hun niet besteed!

Tot op heden is er al veel over de gebroeders Bolk geschreven. Het valt dan ook niet mee om nog iets nieuws toe te voegen aan dit geweldig presterende trio uit Tweede Exloërmond. Mij werd tijdens het bezoek wel duidelijk dat de mannen vastbesloten zijn om hun weduwnaarsploeg weer in topconditie te brengen voor de eerstvolgende vluchten vanuit Sens en Heusden-Zolder. Van een verzadiging in het neerzetten van topprestaties lijkt geen sprake!

Namens de CC-OG gefeliciteerd.

E.B.