V25 Tilburg 25-06-2017

Harm Hulshof blijft maar winnen!

Wie de naam Exloo hoort denkt meteen aan hunebedden en schaapskooien. Maar dit dorpje op de Hondsrugheuvel wordt in de duivenwereld nog beter op de kaart gezet door Harm & Birgit Hulshof. Op zaterdag 24 juni stonden Sens en Heusden-Zolder op het programma. De weersvoorspelling voor deze zaterdag beloofde al op voorhand niet veel goeds. Een actief gebied met regen en/of motregen bleef dan ook zoals werd voorspeld boven de vlieglijn domineren. Beide vluchten werden dan ook uitgesteld naar de zondag. De lossingscommissie nam door nauw samen te werken met professionele weerkundigen het besluit om dichter bij huis te lossen. In Frankrijk de volgende dag lossen leek niet haalbaar, derhalve werd besloten om de noord-groep van beide vluchten in Tilburg te lossen. Uiteraard komt er bij een dergelijke beslissing altijd commentaar uit de hoek van liefhebbers die koste wat het kost in Frankrijk wilden lossen. Het zijn en blijven eindeloze discussies, sommige liefhebbers prevaleren een kampioenschap boven een goede terugkeer van de duiven. Uiteraard mag men beslissingen aan kritische analyse onderwerpen, maar het is niet fair om achteraf en met terugwerkende kracht de lossingscommissie te bekritiseren.

Tilburg
Zondag om 9.15 uur werden dus zowel de fond als de Vitesse-duiven onder een bewolkte hemel gelost in het Brabantse Tilburg. Met een Zw-wind en met 1487 m/pm was het weer Harm Hulshof die de concurrentie op de Vitesse het nakijken gaf. En de winnende trein davert maar door daar in Exloo. Met uitslagen waar menig liefhebber van droomt is hij dan ook niet meer weg te denken uit de bovenste regionen van de CC-OG en afdeling 10.

Wellicht is het voor Harm & Birgit raadzaam om in de toekomst een grotere theekan aan te schaffen…… Aziaten staan namelijk bekend als theedrinkers en daarbij komen ze doorgaans met de hele familie.

Nogmaals namens de CC-OG gefeliciteerd!

J.B