V17 Weert 29-04-2017

Meindert Koning wint 29/4 de wedvlucht vanaf Weert

Op zaterdag 29 april begonnen de duiven in onze C.C.O.G. aan hun terugweg vanuit Weert. In de C.C.O.G. werden in totaal 3.046 duiven ingekorfd. Ze werden gelost met een variabele wind en het is een mooie snelle vlucht geworden. De overwinning ging dit keer naar niemand minder dan Meindert Koning uit Winschoten.

Meindert had 26 duiven ingekorfd en speelt naast de 1e ook de 2e prijs met in totaal 19 duiven in de prijzen. De winnende duif (NL 2016-18306390) is een duivin, deze vloog als jonge duif al een 5e van 7474 duiven vanuit Tilburg en was een belofte, dat is maar eens gebleken.

De duiven van Meindert zijn van het Camphuis/Janssen soort. De naam Koning is een illustere naam in de duivensport. In het verleden waren wel 10 broers/zusters bezig met de duivensport, de sport kwam zo’n 70 jaar geleden in de familie Koning. De overlevering wil dat Henderikus (huidig marathon speler) ooit met duiven is begonnen, doch toen deze in militaire dienst moest, de verzorging over werd genomen door vader (opa) Meindert. Deze vroegere stokloper bij de Nederlandse heidemaatschappij kende grote successen.

Maar even terug naar kleinzoon Meindert, deze is van beroep, adviseur bedrijfsvoering bij de rijksoverheid en is daardoor veel van huis om zijn plicht elders in den lande te doen. Meindert heeft vanaf 1983 duiven en vloog eerst in combinatie met zijn vader Menno, doch deze heeft de sport moeten verlaten wegens een allergie en volgt de sport op een afstand.

Meindert is een kleine liefhebber, in de winter huizen er ongeveer 50 duiven, alles inclusief de kweekduiven. Het spelsoort wat het liefst wordt gespeeld is de Vitesse en Midfond. Hij kent daar grote successen met vele kampioenschappen, zowel lokaal als op cc en afdelingsniveau. Gevoerd wordt met Beyers voer, in het begin van de week licht, opvoerend naar wat zwaarder. De overwinning ging naar een kleine liefhebber met geweldige prestaties.

EB